ponedeljek, 10. februar 2014

Rulada z Nutello in banano

Recept za rulado sem že objavila najdete ga na koncu strani.

Preden spečete čisto navaden "dolgočasen" biskvit si poglejte kako ga enostavno polepšate. Res, da je potem malo več dela z obračanjem biskvita ampak se splača!

Odrežete kos peki papirja ga položite v pekač in ga okrasite. Kako? Enostavno! Vzamete eno jajce, ločite rumenjak od beljaka. Za risanje bomo potrebovali samo beljak,(rumenjak dodajte ostalim šestim, ki jih po receptu potrebujete za rulado), ki mu bomo dodali tri žlice moke, malo olja in barvilo. Zmešajte, da bo masa gladka. Ne sme biti preveč tekoča, ker se bo vzorec razmazal po pekaču.
Maso vlijte v vrečko, ji odrežite rob in začnite z risanjem po peki papirju.

Porišete samo pol pekača, saj se druga polovica tako ne bo videla, ker bo zvita. Ko končamo z risanjem počakamo nekaj časa, da se vzorec malo posuši.
Po vzorcu enakomerno, a previdno razporedimo testo za rulado.


Pekač za 8,9 minut postavimo v vnaprej ogreto na 180 stopinj. Ali je biskvit dovolj pečen vidimo po tem, če lepo odstopa od peki papirja.
Biskvit zvrnemo na drug pekač in odstranimo peki papir, sedaj imamo porisano stran zgoraj. Ker želimo, da se naš vzorec vidi moramo še enkrat obrniti biskvit. Peki papir, ki smo ga prej odstranili sedaj položimo na biskvit in še vročega zvijemo, zvijati začnemo na deli, ki ni porisan.
Ko se zvit biskvit popolnoma ohladi, ga previdno odvijemo, odstranimo peki papir in namažemo z Nutello.


Banano damo na začetek in začnemo zvijati biskvit. Zvijajte čim bolj tesno, da ne bo luknje a pazite, da vam ves nadev ne "pobegne" ven.



Ni komentarjev:

Objavite komentar