četrtek, 24. julij 2014

Jagodna pita

Na vrtu je tistih nekaj jagodnih sadik tako lepo obrodilo, da nismo dohajali jesti. Porabit smo jih morali drugače, v pecivu. :) Nekako se mi ni ljubilo ukvarjati s kremami, peko biskvitov in ostalega zato sem na hitro skočila v trgovino po listnato testo, ker je to vse kar sem potrebovala.



















Potrebujemo:
paket že razvaljanega listnatega testa
2,3 žlice nutelle
400-500g jagod
maslo za pekač
jajce za premaz

Pečico segrejemo na 200 stopinj.
Pekač namažemo z maslom, lahko ga tudi pomokamo. Ker je listnato testo že razvaljano ga samo odpremo in damo v model, tako da so prekrite tudi stranice, ostankov ne zavržemo. Testo z vilicami prepikamo, da ne bo med peko preveč naraslo.
Jagode očistimo,popivnamo s papirnato brisačko in narežemo na polovice, večje na četrtine.
Testo premažemo z nutello in prekrijemo z jagodami. Iz ostankov testa izrežemo vzorčke ali naredimo trakce, ki jih položimo na jagodno pito.

Jajce razžvrkljamo in z njim premažemo rob pite in mrežo. Pečemo približno 30 minut, dokler testo ne dobi zlato rjave barve.

Ni komentarjev:

Objavite komentar