torek, 28. januar 2014

Sladici za Valentinovo


Če ne veste s čim presenetiti svojo boljšo polovico imam za vas sladki in enostavni ideji romantični mafini in srčkasta rolada :)

                                     

Za mafine lahko uporabite svoj najljubši recept ali tegale, ki mi vedno uspe :)

Za 12 mafinov
220 g moke
1 pecilni prašek
200 ml mleka
2 žlici kakava*
100 g sladkorja
2 jajci
2 žlički vanilin sladkorja
2 žlici olja

Najprej suhe sestavine, moko, sladkor, pecilni prašek, kakav in vanilin sladkor damo v skledo in premešamo. Nato dodamo jajci, mleko in olje. Ponovno premešamo, da nastane gladka masa.
Modelčke napolnimo do dveh tretjin. Pečemo jih 15 minut v vnaprej ogreti pri 180 stopinjah.

Pečenim mafinom vodoravno odrežemo vrh. Iz odrezanega dela izrežemo srček. 

Spodnji del kolačka namažemo s kremo in pokrijemo. 

Jagodna krema: Stepemo 2 dcl sladke smetane. Pretlačimo 50 g jagod in jih dodamo smetani. Če nimate okusnih jagod, lahko uporabite tudi jagodno marmelado ali zamrznjene jagode.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*če želite svetle mafine jih narediti po istem receptu le "pozabite" na kakav

Srčkasta rulada

Kako naredimo srčke? Enostavno! Potrebujemo samo tri sestavine.
1 beljak
50 g moke
žlica olja
barva za živila*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*če nimate barv za živila lahko ostane masa kar bele barve, ampak potem morate obarvati maso za rulado s kakavom


Vse skupaj zmešamo, dobimo kar gosto maso. Če nimate brizgalne vrečke si pomagate kar z navadno plastično vrečko za zamrzovanje. Vanjo damo maso, vrečki odrežemo en vogal, ampak ne preveč. Luknja naj bo tako velika, da boste lahko kar se da natančno pisali.

Pekač obložimo s peki papirjem. Pod peki papir damo podlogo z vzorcem. Vzamemo vrečko z maso in začnemo risati :)
Izbrani vzorec - pojdite na Raiza blogu in izberete eno od treh vzorcev, ki so na voljo za prenos ali oblikujete svoje lastne  V zamrzovalnik - da testo v kontrastni barvi in ​​zamrzne vaš vzorec za nekaj minut, medtem ko ste pripravili roll testo
 Ko narišemo ves vzorec ga pustimo, da nekaj časa stoji. More se malo "posušiti" drugače bi nastale ena velika packarija, če bi nanj kar takoj stresli maso za rulado. Ta čas ko se vzorec suši mi naredimo maso za rulado.




Recept za rulado sestavine za nizek pekač od pečice 
6 jajc
6 žlic moke 
6 žlic sladkorja
6 žlic mleka 
6 žlic olja
1 pecilni prašek

Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, da dobimo gosto kremo. Dodamo olje in mleko. Moko s pecilnim praškom postopoma dodajamo jajčni zmesi. Beljake stepemo v trd sneg in ga nežno vmešamo v maso.
Maso polijemo po vzorcu, ki smo ga narisali. Testo enakomerno, a previdno poravnamo. Pečemo v vnaprej segreti pečici pri 180 stopinjah od 7 do 9 minut.

Medtem, ko se rulada peče odrežemo kos peki papirja in ga potrosimo s sladkorjem v prahu. Ko je rulada pečena jo previdno zvrnemo na peki papir, ki smo si ga pripravili in odstranimo peki papir na katerem se je rulada pekla. Ker sem to malo zakomplicirano napisala je najboljše da si pogledate kar ta posnetek :D 
Zvito rulado pustite, da se ohladi, ko je hladna jo namažete s poljubnim nadevom. Marmelado, evrokremom, sladko smetano s sadjem ali s kremo za katero recept najdete tu. :D
Osnova kreme je 250 g sirčka mascarpone in 
                          100 ml sladke smetane potem pa lahko dodate skoraj karkoli ali stopljeno čokolado, sadni pire (jagodni, borovničev, bananin), eurokrem saj pravim, karkoli. :D
Rulado namažete in jo ponovno zvijete. 
Moja "potiskana" rulada 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Najbrž ste opazili, da nekatere fotografije niso moje, in ja prav imate, sposodila sem si jih na tej in tej spletni strani, ker mi do sedaj še ni uspelo fotografirati postopka ampak pri naslednjih objavah bom zraven objavljala svoje fotografije. :)





Ni komentarjev:

Objavite komentar