Za pekač velikosti prib. 23x36
Biskvit:
4 jajca
10 žlic sladkorja
5 žlic olja
12 žlic vode
1 žlica kakava
12 žlic moke
1 žlička pecilnega praška
Preliv:
150 ml mleka
Premaz:
250ml sladke smetane
4 banane
nuttela
Glazura:
100 g čokolade
2 žlici olja
Rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, prilijemo vodo in olje. Postopoma dodajamo moko,kakav in pecilni prašek. Na koncu nežno vmešamo sneg iz beljakov.
Vroč biskvit prelijemo z vročim mlekom in počakamo, da se ohladi.
Biskvit najprej premažemo z nuttelo, nato pa z bananino kremo.
Za konec nad soparo stopimo še čokolado in jo prelijemo čez bananino kremo.
Za konec nad soparo stopimo še čokolado in jo prelijemo čez bananino kremo.
Krema ni toliko kompaktna, da bi pecivo rezali na manjše kocke. Rezine bodo lepše, če boste nož segrevali v topli vodi in ga za vsako rezino obrisali.
Napol prazen pekač je bil slikan samo dve uri po tem, ko se je čokolada strdila. :D
Ni komentarjev:
Objavite komentar