četrtek, 22. maj 2014

Trikrat pečeno pecivo



Tole je odlična in enostavna skutina sladica.
Med branjem komentarjev sem zasledila, da je nekdo napisal, da je tole eden izmed "trotlzihr" receptov. :D Se pravi, da ne more iti pri peki nič narobe in je idealen tudi za tiste, ki šele začenjajo peči. :)













Za pekač prib.: 30x25cm
Podlaga iz keksov:
250 g Albert ali Speculaas keksov
100g masla
2 banani

Masa s skuto:
5 jajc
500g skute
130g sladkorja 

Masa s kislo smetano:

2 veliki kisli smetani (400g) 
80g sladkorja

Kekse zmeljemo in jim dodamo kašico iz banan ter maslo. Vse skupaj dobro premešamo.                                                                                         

Testo enakomerno razporedimo po pekaču*, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Pečico segrejemo na 175 stopinj, testo se naj peče 10 minut. Po desetih minutah ga vzamemo iz pečice in pustimo stati nekaj minut, da se nekoliko ohladi.
Skupaj zmešamo jajca, skuto in sladkor. Maso nadevamo po testu in pekač ponovno postavimo v pečico, tokrat za 25 minut.



Za zadnjo plast skupaj zmešamo še kislo smetano in sladkor, ki ju prelijemo po pečeni plasti iz skute. Pekač damo zopet v pečico za 10 minut.
Pečeno pecivo pustimo, da se ohladi. Za nekaj ur ali še bolje čez noč ga postavimo v hladilnik.
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*podlage iz keksov ne potlačite preveč, da se ne bo prijela na papir

Ni komentarjev:

Objavite komentar