Dobro, a enostavno pecivo. Največ dela boste imeli s čiščenjem jabolk, umazali boste pa le dve posodi in pekač. Super, skoraj nič pospravljanja. :D
Za pekač 35x20*
Biskvit:
150 g moke
100 g orehov
100 g sladkorja
1 dcl mleka
3 jajca
zavitek pecilnega praška
Preliv z jabolki:
8 dcl vode
4 jabolka
žlička cimeta
2 vanilijeva pudinga
5 žlic sladkorja
Jajca in sladkor mešamo toliko časa, da se ves sladkor stopi. Dodamo mleko, moko s pecilnim praškom ter orehe.
Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v pomaščen pekač. Pekač postavimo v vnaprej ogreto pečico in pečemo 20,25 minut na 180 stopinjah celzija. Če je biskvit pečen preverite z zobotrebcem.
Biskvit po želji navlažite z enim decilitrom vode v kateri ste raztopili žlico sladkorja in malo ruma.
Medtem, ko se biskvit peče očistimo jabolka, jih olupimo, odstranimo peške in narežemo.
Manjša jabolka razrežemo na četrtine,večja na več delov, in potem vsak del na majhne kose.
Jabolka z žličko cimeta kuhamo v vodi dokler ne zavre, potem jih poberemo iz vode. Vodo, v kateri so se kuhala jabolka ne zavržemo, ker bomo v njej zakuhali puding.
Jabolka razporedimo po biskvitu.
Skuhamo puding. V decilitru vode raztopimo pudingov prašek in sladkor. Vodo od jabolk ponovno pristavimo na ogenj, ko zavre vanjo vmešamo pudingovo mešanico in mešamo dokler se ne zgosti. Še vročega prelijemo čez jabolka.
Pecivo postavite na hladno, da se ohladi in strdi. Po vrhu pudinga , po želji, dajte še stepeno smetano.
Narežite, na večje ali manjše kose, in postrezite.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*kot vidite pecivo ni ravno visoko, saj imamo radi majhne kocke, ki jih lahko vzamemo v roko, če želite, da je pecivo višje vzemite manjši pekač
Izgleda dobro ne vem pa kakšno je, ker se nisem prišla narediti.Bom pa v najkrajšem času. Nato bom komentirala, če je dobro!!
OdgovoriIzbrišiIzgleda dobro ne vem pa kakšno je, ker se nisem prišla narediti.Bom pa v najkrajšem času. Nato bom komentirala, če je dobro!!
OdgovoriIzbriši