ponedeljek, 14. april 2014

Sadna torta


Tole pa nastane, ko pade sladkor. :D 
Tortica je nastala zelo na hitro, je lahka in enostavna za naredit.














Biskvit za pekač premera 26 cm:
2 jajci
1 žlička pecilnega praška
80g sladkorja
100g moke
0,5 dcl mleka
0,5 dcl olja
po želji žlica kakava za temen biskvit
 +150ml sladkane vode za navlažit biskvit

Nadev:
500g mascarponeja
2 vrečki želatine fix
100g bele čokolade
300g sadja po želji


Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, ki ga bomo na koncu dodali k masi iz rumenjakov.

Rumenjakom dodamo sladkor in mešamo toliko časa, da gladko maso. Rumenjakovi masi dodamo olje in mleko, zmešamo in nato dodamo še moko s pecilnim praškom. Na koncu v to maso narahlo vmešamo še beljak.

Biskvitno maso vlijemo pomaščen pekač in pečemo 20 minut v vnaprej ogreti pečici na 180 stopinjah.

Pečen biskvit vzamemo iz pekača in postavimo na mrežo, da se ohladi. Hladnega ponovno namestimo v pekač z odstranljivim obodom in ga dobro navlažimo s sladkano vodo.
Mascarpone zmešamo s pomočjo mešalnika in mu dodamo želatino fix. Belo čokolado stopimo nad soparo, ko se nekoliko ohladi jo zmešamo k mascarponeju.
Sadje, v mojem primeru lubenico, narežemo na male kockice, ki jih tudi vmešamo k sirčku. Kremo prelijemo po biskvitu in postavimo v hladilnik,najbolje čez noč. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*za vlaženje biskvita lahko uporabite tudi kakšen sok
*ker se mi je biskvit skrčil sem si pomagala z alufolijo in iz nje naredila obod

Ni komentarjev:

Objavite komentar