Tole pa nastane, ko pade sladkor. :D
Tortica je nastala zelo na hitro, je lahka in enostavna za naredit.
Biskvit za pekač premera 26 cm:
2 jajci
1 žlička pecilnega praška
80g sladkorja
100g moke
0,5 dcl mleka
0,5 dcl olja
po želji žlica kakava za temen biskvit
+150ml sladkane vode za navlažit biskvit
Nadev:
500g mascarponeja
2 vrečki želatine fix
100g bele čokolade
300g sadja po želji
Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, ki ga bomo na koncu dodali k masi iz rumenjakov.
Pečen biskvit vzamemo iz pekača in postavimo na mrežo, da se ohladi. Hladnega ponovno namestimo v pekač z odstranljivim obodom in ga dobro navlažimo s sladkano vodo.
Mascarpone zmešamo s pomočjo mešalnika in mu dodamo želatino fix.
Belo čokolado stopimo nad soparo, ko se nekoliko ohladi jo zmešamo k mascarponeju.Sadje, v mojem primeru lubenico, narežemo na male kockice, ki jih tudi vmešamo k sirčku. Kremo prelijemo po biskvitu in postavimo v hladilnik,najbolje čez noč.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*za vlaženje biskvita lahko uporabite tudi kakšen sok
*ker se mi je biskvit skrčil sem si pomagala z alufolijo in iz nje naredila obod
Ni komentarjev:
Objavite komentar