ponedeljek, 31. marec 2014

Vanilijeve kocke






























Za pekač velikosti prib. 25x40cm

Biskvit:
4 jajca
4 žlice moke
4 žlice sladkorja
4 žlice mleka
2 žlici olja
1 vanilijev sladkor
1 žlica kakava

Krema:
1 zavitek vanilijevega pudinga
4 žlice sladkorja
1/2 l mleka
250 ml sladke smetane
2 vanilijevi kremi za torte

Žele:
2 rdeča preliva za torte
4dcl višnjevga soka od kompota ali višnjev fruc

Najprej ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepete trd sneg. Rumenjakom dodajte sladkor, mleko, olje, vanilijev sladkor in moko s pecilnim praškom ter kakav. Vse dobro premešajte in na koncu v maso na rahlo vmešajte še sneg beljakov. Maso vlijte v pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko. Pekač postavite v vnaprej ogreto pečico za 15,20 minut na 180 stopinj.
Pečen biskvit zvrnite iz pekača in odstranite papir za peko, potem biskvit vrnite v pekač saj boste potem po njem prelili kremo.

          
                       Stepen beljak in kakavova zmes.                                                                        Pečen biskvit

Za vanilijevo kremo po navodilih na vrečki skuhajte puding. Medtem, ko se puding hladi, ga občasno premešajte. Sladki smetani dodajte kremo za torte in jo stepite, ter umešajte v ohlajen puding. 

                    
                    Stepena smetana s kremo za torte                                                                    Krema na biskvitu

Ko se krema strdi, skuhajte preliv, tako kot je napisano na zavitku, le da na višnjevem soku in to, že skoraj hladno, prelijte čez kremo.
Pecivo pustite čez noč stati na hladnem. Naslednji dan ga razrežite na manjše kocke in postrezite.

Ni komentarjev:

Objavite komentar