nedelja, 23. marec 2014

Pecivo "na suho"

Pecivo na suho je v spletnem portalu Kulinarika ocenjeno skoraj s petico. Ocena je upravičena, saj je pecivo res dobro in enostavno. Morda bi lahko rekli, da je to pecivo približek  Prekmurske gibanice le, da je to veliko enostavnejše narediti. :)













Za pekač približno 30 x 25
2 jogurtova lončka moke 
1 jogurtov lonček sladkorja
1 pecilni prašek
1 vanilij prašek

Nadev:
6 jabolk

500 g skute

2,5 dcl mleka
2,5 dcl sladke smetane
3 jajca
Po želji lahko v nadev vključite tudi orehe, mak, rozine

Margarina za pekač



Najprej si pripravite suho mešanico in skuto. Suho mešanico razdelite približno na tretjine. Jabolka sem jaz kar za sproti ribala v pekač, lahko pa tudi te vnaprej naribate. 

Z margarino dobro premažite pekač in že lahko začnete "sestavljati" pecivo.

Po dnu pekača posujte prvo tretjine suhe mešanice. Čez njo naribajte polovico jabolk, sedaj lahko dodate tudi mak, orehe ali rozine. Po plasti jabolk nadrobite skuto. Potem naj se plasti še enkrat ponovijo. "Sestavljanje" zaključite s suho plastjo.
Sedaj v posodi zmešajte jajca, sladko smetano in mleko ter to polijte po pecivu. Malo počakajte, da se jajčna mešanica dobro vpije. Pecivo postavite v v naprej segreto pečico na 180 stopinj za 45 minut.

 







Ni komentarjev:

Objavite komentar