sreda, 12. marec 2014

Mafini brez moke

Peciva brez moke sem si predstavljala kot nekaj zbitega,težkega in ne ravno dobrega. Še dobro, da sem se odločila preizkusiti kakšna so ta peciva. Moram reči, da s prvim receptom brez moke sem imela srečo. Mafini so bili zelo dobri! :D














Sestavine za 12 mafinov:
1 skodelica kokosove moke
2/3 skodelice kakava v prahu*
1 žlička sode bikarbone
1/2 žličke soli
6 žlic zmehčanega masla
3/4 skodelice sladkorja
5 jajc
3 zrele banane
1/2 skodelice kisle smetane

Okras
250 ml sladke smetane
200 g bele čokolade

V posodo stresite kokosovo moko, kakav sol in sodo bikarbono. V drugi posodi stepite jajca in sladkor. Jajčni kremi dodajte pretlačeno banano in kislo smetano, potem k tej masi postopoma dodajajte suhe sestavine.
Pekač za mafine premažite z maslom in vdolbinice skoraj do vrha napolnite s testom.
Pekač postavite v vnaprej ogreto pečico na 180 stopinj in pecite 20 minut.

Ko se mafini ohladijo jih okrasimo s sladko smetano, kateri smo dodali belo čokolado.
Sladko smetano segrevamo toliko časa, da skoraj zavre potem jo odstavimo z ognja in vanjo nalomimo belo čokolado, premešamo, da se čokolada stopi. Preden smetano stepemo se mora popolnoma ohladiti.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*če ne želite grenkega okusa po kakavu polovico kakava nadomestite s čokolado v prahu
*čeprav bo sredica nekoliko mehka in lepljiva, zaradi banan,so mafini zagotovo pečeni

Ni komentarjev:

Objavite komentar