Vročo čokolado so pred več kot dva tisoč leti začeli pripravljati Maji, staro-ameriško ljudstvo. V Evropo je vroča čokolada prišla komaj v 16. stoletju, seveda pa se je razlikovala od zdajšnje. Danes poznamo raznorazne okuse vroče čokolade. Bela, kokosova, karamelna, lešnikova...za vsakega se najde nekaj. :)
Kako pripraviti domačo vročo čokolado, tako, ki bo čisto po vašem okusu? Potrebujete samo te sestavine, ki jih vidite na sliki.
Čokoladni puding, sladkor, čokolado z večjim deležem kakava in cimet.
Recept:
2 vrečki pudinga
100 g čokolade*
3 žlice sladkorja
žlička cimeta
Čokolado zmeljemo v multipraktiku ali naribamo. Dodamo pudingov prah, sladkor in cimet. Dobro premešamo in shranimo v kozarec.
Ko si zaželimo vroče čokolade si jo pripravimo tako, da zmešamo dve zvrhani žlički čokoladne mešanice z malo mleka, da se vse sestavine stopijo. To vlijemo v 150 ml vrelega mleka in mešamo še nekaj časa, da se zgosti.
Še vročo postrežemo s sladko smetano.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*lahko dodate čokolado z raznimi okusi (v mojem primeru čokolada z okusom pomarnče, je dala vroči čokoladi še dodatno aromo)
Ni komentarjev:
Objavite komentar