sreda, 19. februar 2014

Nizka čokoladna torta

Tole je pravi recept za tiste, ki imajo radi okus po kakavu. Recept vsebuje jedilno čokolado, ki ima v sebi večji delež kakava kot mlečna čokolada, zato kljub veliki količini čokolade tortica ni pretirano sladka.













Sestavine za pekač s premerom 25 cm
4 jajca
50 g sladkorja
200 g masla
100 g čokolade za kuhanje
100 g moke
žličke pecilnega praška

Krema:
0,5 l sladke smetane (1 dcl dajte na stran in uporabite pri dekoraciji torte) 
200 g čokolade za kuhanje
žlica sladkorja

Sladkor in rumenjake penasto umešajte, dodajte jim stopljeno čokolado in maslo( stopite nad soparo). Zmesi dodajte moko s pecilnim praškom, na koncu v maso vmešajte še sneg iz beljakov. 
Testo vlijte v pomaščen pekač in v vnaprej ogreti pečici pecite 20 minut pri 180 stopinjah.
Leva s.: stopljena čokolada in maslo; zgornja s,: sneg v masi; spodnja s. testo v pekaču


Medtem, ko se biskvit peče pripravite kremo. Sladko smetano, čokolado in sladkor na nizkem ognju segrevajte dokler ne zavre.

Krema

Ko je biskvit pečen ga vzemite iz pečice,ga prepikajte z vilicami in še toplega prelijte s kremo.
  
Levo: prepikan biskvit; desno: biskvit prelit s kremo

Čeprav je krema zelo redka se bo po nekaj urah v hladilniku strdila. Tortico narežite, okrasite in postrezite. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar