četrtek, 13. februar 2014

Sočne kokosove kocke


Vsi poznamo tiste kokosove kocke, ki jih namakamo v kakav potem pa povaljamo v kokosovi moki. Če imate radi kokos, "navadnih" kokosovih kock ste se pa že naveličali, je tale recept pravi za vas. :)












Za pekač približno 23x36
Biskvit:
200 g moke
120 g sladkorja
100 ml mleka
100 g margarine
6 jajc
1 zavitek pecilnega praška
1 zavitek vanilijevega sladkorja
2 žlički kakava

Krema:
500 ml mleka
60 g sladkorja
60 g moke
150 g kokosove moke

Preliv:
300 ml mleka

Čokoladna glazura:
100 g čokolade
70 g margarine
žlica ruma

Začnemo s kremo. Zmešamo moko, kokosovo moko in sladkor. Zavremo mleko, mešanico s suhimi sestavinami zakuhamo v vrelem mleku. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.
Če je masa pretrda, dodamo malo mleka.


Končana krema

Za biskvit ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor penasto vmešamo, dodamo stopljeno margarino, mleko in nato moko s pecilnim praškom. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov.
Polovico testa damo v pomaščen pekač in pečemo 8 minut pri 180 stopinjah. Drugi polovici biskvita dodamo kakav in tako pripravimo temni biskvit.

Polovica svetlega biskvita v pekaču, polovica biskvita s kakavom

Po osmih minutah testo vzamemo iz pečice in ga nadevamo s kokosovo kremo, zgladimo in po vrhu polijemo še temni biskvit. Vse skupaj pečemo še 20 - 25 minut na 180 stopinjah. 
Vse tri plasti


Pečeno še vroče prelijemo z mlekom, ko biskvit vse vpije in se ohladi pecivo prelijemo še s stopljeno čokolado. Čokolado z margarino stopite nad soparo.

                     
                Prelito z mlekom                                                          Prelito s čokolado
Narežemo na rezine in postrežemo

Ni komentarjev:

Objavite komentar