Za pekač približno 23x36
Biskvit:
200 g moke
120 g sladkorja
100 ml mleka
100 g margarine
6 jajc
1 zavitek pecilnega praška
1 zavitek vanilijevega sladkorja
2 žlički kakava
Krema:
500 ml mleka
60 g sladkorja
60 g moke
150 g kokosove moke
Preliv:
300 ml mleka
Čokoladna glazura:
100 g čokolade
70 g margarine
žlica ruma
Začnemo s kremo. Zmešamo moko, kokosovo moko in sladkor. Zavremo mleko, mešanico s suhimi sestavinami zakuhamo v vrelem mleku. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.
Če je masa pretrda, dodamo malo mleka.
Končana krema
Za biskvit ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor penasto vmešamo, dodamo stopljeno margarino, mleko in nato moko s pecilnim praškom. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov.
Polovico testa damo v pomaščen pekač in pečemo 8 minut pri 180 stopinjah. Drugi polovici biskvita dodamo kakav in tako pripravimo temni biskvit.
Polovica svetlega biskvita v pekaču, polovica biskvita s kakavom
Po osmih minutah testo vzamemo iz pečice in ga nadevamo s kokosovo kremo, zgladimo in po vrhu polijemo še temni biskvit. Vse skupaj pečemo še 20 - 25 minut na 180 stopinjah.
Vse tri plasti
Pečeno še vroče prelijemo z mlekom, ko biskvit vse vpije in se ohladi pecivo prelijemo še s stopljeno čokolado. Čokolado z margarino stopite nad soparo.
Narežemo na rezine in postrežemo
Ni komentarjev:
Objavite komentar