nedelja, 23. februar 2014

Princeske



Mogoče niso tako lepe kot tiste, ki jih vidimo v trgovinah, v zastekljenem hladilniku, so pa zato veliko boljše! :)















Bananina krema:
400 ml mleka
90 g sladkorja
60 g moke
3 jajca
1/2 bananinega ekstrakta*

Paljeno testo:
100 g moke
2 dcl vode
7 dag margarine
ščep soli

Najprej naredimo kremo. V  posodo ubijemo tri jajca, dodamo sladkor, moko in 100 ml mleka. Zmes z metlico gladko zmešamo. Preostalo mleko zavremo. V vrelo mleko počasi med mešanjem vlivamo jajčno mešanico. Kremo pri nizkem ognju mešamo dokler se ne zgosti. Kremo pokrijemo s prozorno folijo, ki jo potisnemo na površino kreme, da preprečimo nastajanje skorjice.










Paljeno testo pripravimo tako, da v kozici segrejemo vodo, margarino in sol, ko zavre vsujemo moko in mešamo dokler se ne naredi cmok, ki odstopa od posode.

                        

Ohlajenemu testu primešamo jajce. Naslednje primešamo šele, ko je predhodno popolnoma vmešano s testom.
                                 

Testo s pomočjo vrečke, ki ji odrežemo vogal nabrizgamo na pekač obložen s peki papirjem. Kupčki testa naj ne bodo preveč skupaj, saj bo testo v pečici nekoliko naraslo.

                                                                                     Surove                                                     pečene princeske

Pekač postavimo v vnaprej ogreto pečico in pečemo 20-30 minut pri 200 stopinjah celzija. Še vročim princeskam odrežemo vrh, ohladimo in napolnimo s kremo in, če želimo še, s smetano.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*za še boljši okus kremi dodajte banano, ki jo pretlačite z vilicami
*namesto bananinega ekstrakta lahko v mleku zakuhate prerezan strok vanilije in tako dobite vanilijevo in ne bananino kremo
*iz mase sem dobila 20 princesk
*pečice med peko ne smemo odpirati, ker bodo princeske padle skupaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar