četrtek, 6. februar 2014

Kremne rezine po moje

Vsi pravijo, da so Blejske kremne rezine najboljše, jaz pa pravim, da jih ni čez domače kremšnite! :)















1 listnato testo za podlago razvaljamo v velikosti pekača in spečemo*

Masa za pekač 34 x 42 (rezine niso ravno visoke)
7 rumenjakov
15 dag sladkorja
vanilijev sladkor
3 jedilne žlice ruma*
2 dcl mleka, ki ga vzamemo od 1,5 l mleka
22 dag moke

7 beljakov
15 dag sladkorja
0,5 l smetane za stepanje
naribana čokolada za posip

Listnato testo razvaljamo čimbolj na tanko, ga prepikamo z vilicami in pečemo na peki papirju pri 200 stopinjah toliko časa, da začne dobivati barvo, potem temperaturo zmanjšamo na 150 stopinj in še 5 minut pečemo.


Rumenjake s sladkorjem penasto vmešamo. Dodamo vanilijev sladkor, rum, 2 dcl mleka in na koncu postopoma dodajamo še moko.


Ostalo mleko zavremo v večji posodi in vanj vlijemo maso. Ves čas mešamo z mešalnikom, kuhamo 10 minut in pazimo, da se ne prismodi.
Naredimo sneg iz 7 beljakov in mu dodamo 15 dag sladkorja.

Beljak dodamo kuhani masi, dobro premešamo in zlijemo v pekač obložen z listnatim testom.


Postavimo na hladno, ko se ohladi stepemo 0,5 l sladke smetane in jo razmažemo po masi. Po sladki smetani potrosimo naribano čokolado.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* za prave kremne rezine potrebujeta dva kosa listnatega testa, še enega za povrhu
*ruma je ravno za aroma, če želite lahko količino povečate



Ni komentarjev:

Objavite komentar